Eu sunt problema eu sunt solutia

Posted on Posted in Mentalitate

Mintea noastra este cel mai puternic instrument de pe pamant si cu ajutorul ei noi putem sa ne creeam viata sau sa o pecetluim. Din antichitate se tot spune acest lucru si tu o stii foarte bine. Tot ce ti se intampla astazi este pentru ca la un nivel incostient ai facut in asa fel incat sa ajungi aici unde esti. Evident ca nu stim cum anume facem sa ne creeam probleme cert este ca aceste probleme au si solutii.

Solutia esti TU! Tu esti cel care a creat problema tot tu esti cel care va trebui sa creeze solutia si poti face asta cu ajutorul unui plan si o motivatie puternica.

Problema este ca nu problema este o problema ci felul in care provesti problema este o problema. A. Enstine spunea ca orice problema nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de gandire. Prin urmare este necesar sa regandesti situatia si sa faci o rencadrare la ceea ce ai creat. Poti face asta acceptand ca tu ai creea aceasta problema si tot tu ai solutia.

Este necesar sa iti insurubezi aceasta idee in minte si sa creezi in ea. Este mult, mult mai usor sa credem ca ceea ce ni se intampla este din vina celorlati si ca este cumva vina altcuiva pentru ce ti se intampla asta. Intr-o oarecare masura sunt si ei parte din problem, insa asta inseamna ca tu trebuie mai intai sa schimb ceva pentru ca ei sa se schimbe in raport cu tine.

Lupta pe care trebuie sa o ducem este nu este cu cei din jur si cu actiunile lor, lupta este cu noi insine si cu Eu-l nostru pe care l-am construit. Cu imaginea despre noi insine si cu mecanismele de aparare ale Eu-lui care sunt tot ale noastre. Cea mai grea lupta este sa te convingi pe tine insuti ca poti si ca iti doresti sa faci aceasta schimbare pozitiva.

Eu sunt problema si tot eu sunt solutia!

De cele mai multe ori ajungem in zona noastra de comfort si ne place sa ramanem acolo pe modul nostru de functionare economic. Mintea noastra are o caracteristica de a functiona in cicluri si de a inchide cercul. Ce vreau sa spun cu asta este ca mintii noastre ii place sa functioneze pe modul de rutina si economic, astfel incat sa consume cat mai putina energie.

Ceea ce nu stie mintea este ca nu ea face aceste lucruri ci corpul nostru. Mintea are energie pentru a a-si imagina si pentru a produce ideii. Cine pune in aplicare ceea ce face mintea este corpul nostru, iar corpul este pentru mine cea mai puternica masinarie de pe pamant. Si nu in sensul ca nu poate fi distrusa, in sensul ca se poate adapta indiferent de circumstante.

Are de asemenea o catitate limitata de energie pe zi, insa daca il intretinem corespunzator el poate manifesta ceea ce ii cerem. La fel ca si mintea, corpul trebuie antrenat pentru orice activitate pe care o intreprindem, mai ales acele activitati care sunt noi. Implementarea atitudinilor noi si a rutinelor, le cunoastem sub denumirea de obiceiuri si acestea sunt patternurile care ne vor duce la solutia problemei.

Modelul de fuctionare este mai intai de a te convinge pe tine ca poti. De aici apare increderea in sine si ca vei reusii. Apoi urmeaza motivatia care este necesara de a te impinge in fiecare zi sa faci ceea ce ti-ai propus. Dupa care creezi o armonie intre minte si corp astfel incat ele sa lucreze impreuna pentru ceea ce le-ai cerut.

Revenind la problemele noastre, poti alege una dintre ele indiferent care si pe masura ce te gandesti la ea scri-o pe foaie, apoi intreaba-te ce poti face pentru a rezolva aceasta problema. Or sa iti apara solutii in minte sub forma de ideei ceea ce este foarte bine, in continuare scrii acele idei pe hartie si te apuci de treaba.

Un lucru important este ca pana cand rezolvi problema este sa iti tai toate ancorele si sa te concentreze pe actiune. Este mult mai usor sa deschizi televizorul si sa lasi timpul sa treaca, ca maine dimineata te vei ocupa de ele. Este mult mai usor sa suni un prieten si sa ii povestesti ce ai de gand sa faci, in loc sa faci cee ai de gand sa povestesti. Este mult mai usor sa te joci un joc pe telefon sau calculator decat sa citesti o carte care sa te ajute cu informatii.

Este mult mai usor sa apasam pe un buton si sa intram in transa noastra comoda lasand ca lucruri sa fie rezolvate de trecerea timpului.

Ne trezim intr-un pat patrat, traim intr-o casa patrata, luam mancare dintr-un patrat, stam in fata unui patrat care care o tastatura patrata, cu tastele patrate si mergem in locuri patrate, comunicam de la distanta printr-un telefon patrat. Traim o viata in patrat!

Poti sa iesi din patrat si sa gandesti din afara cutiei.

Tu esti problema si tot tu esti solutia. Bazeaza-te pe asta si utilizeaz-o in toate punctele vietii tale. Nu este usor si eu nu cred in schimbari rapide sau peste noapte, este necesar sa punem caramida cu caramida pentru a construi ceea ce ne dorim. Informatiile sunt baza si ele ne motiveaza sa facem ceea ce ne propunem, motivati si increderea in tine ca POTI sunt atuurile si armele tale.

Foloseste-ti mintea pentru a genera ideii si corpul pentru a le pune in practica si intr-un timp rezonabil poti observa efectul.

Cand se vor intampla toate acestea aminteste-ti sa imi scrii intr-un comentariu sau pe mail cum s-au rezolvat probemele tale pentru ca tu ai ales aceasta cale, astfel incat sa ne putem bucura impreuna de succesul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *